Rajma recept (curry av röda njurbönor)

​​När jag växte upp förändrades mycket runt omkring mig. Livet hade sin egen takt och jag kom till en punkt där jag fick besöka min mor en eller två gånger om året. En sak som jag saknar mest är den mat som min mamma lagade i huset.


Än idag, när jag besöker mitt hem, finns det några få rätter som min mamma skulle laga till mig som en hemkomstfest. En av dessa rätter är "Rajma Chawal" eller curry av röda njurbönor med ris. Jag njuter av denna curry med så mycket kärlek att jag för ett ögonblick glömde allting.


Så i det här blogginlägget vill jag gärna dela med mig av receptet. Gör dig redo, här kommer de ingredienser som behövs för röda njurbönor curry:


Ingredienser:

  • Röda njurbönor 500 g (jag använde mjuka Zeta Kidneybönor på burk)

  • Tomatpuré 250 g

  • Olja 4 msk

  • Finhackad lök 2 medelstora lökar

  • Ingefära-vitlökspasta 2 msk

  • Korianderpulver 2 tsk

  • Kumminpulver 1 tsk

  • Röd chilipulver 1 tsk

  • Garam masala-pulver 1 1/2 tsk

  • Färska korianderblad hackade 1 msk


Gör så här

Steg 1:

Hetta upp olja i en panna med non-stick-teknik. Tillsätt lök och fräs tills den är ljusbrun.


Steg 2

Tillsätt ingefära-vitlökspasta och fräs i 2 minuter. Tillsätt korianderpulver, kumminpulver och rött chilipulver och blanda väl.


Steg 3

Tillsätt tomatpuré och blanda igen. Fräs i 5 minuter tills du ser att oljan separerar från tomatpurén.


Steg 4

Tillsätt kidneybönor och blanda väl. Tillsätt 1 kopp vatten och salt och rör om för att blanda.


Steg 6

Tillsätt garam masalapulver och blanda och koka i 5-7 minuter.


Steg 7

Garnera med korianderblad och servera varmt.


Servera den med ris eller så kan den serveras med pasta också.

Så ge den ett försök och låt mig veta.


Av Meenu Choudhary, medgrundare Leafymade




1 visning

Senaste inlägg

Visa alla