En inblick i Indiens landsbygd

I Indien bor 60 procent av befolkningen i byar. Det sägs med rätta att Indiens själ bor i byarna. Som en person som har bott i städerna är bylivsstilen ganska attraktiv. Jag kan fly från stadens liv och rörelse och njuta av det fridfulla, lugna och tysta livet för en stund. Varför ser vi då en trend att fler och fler människor från byarna flyttar till städerna, som redan är överbefolkade och förorenade?


Livet på den indiska landsbygden är mycket annorlunda. Det saknas grundläggande förnödenheter, t.ex. otillräcklig elförsörjning, tillräckligt med ekonomisk verksamhet eller arbetstillfällen, vilket gör det svårt att leva på den indiska landsbygden. Infrastrukturen, hälsovården och utbildningsmöjligheterna är inte respektabla. Jordbruket, som är den främsta sysselsättningen på landsbygden, är också drabbat av klimatförändringens effekter, t.ex. oregelbunden och otillräcklig nederbörd.


Den indiska regeringen och många ideella organisationer har identifierat dessa problem. De har tagit djärva och beslutsamma initiativ för att förbättra levnadsförhållandena på den indiska landsbygden. Men problemet är så stort och omfattande att det kräver fler insatser från många fler aktörer. På Leafymade gör vi vårt bästa inom ramen för vår kapacitet för att ta itu med några av dessa problem.


Vi strävar efter att göra det möjligt för bysamhällena i Odisha, Indien, att bli egenföretagare eller med andra ord att bli entreprenörer. De känner sina skogar bäst och har levt hållbart i och omkring dem. Vi försöker hjälpa dem att kommersialisera sin traditionella kunskap och hjälpa dem att få en sekundär inkomstkälla. Vi fokuserar i första hand på kvinnosamhällen och för närvarande har vi 200 kvinnor i vårt nätverk som deltar i inköpet av löven som används i Leafymade-produkterna.


Personligen älskar jag att umgås med dessa kvinnor. De är en stor källa till inspiration. Deras glada leenden och kampvilja är något som jag lär mig av dem. I gengäld pratar, diskuterar och undervisar vårt team dem om kvinnors hälsa, barnomsorg och många andra frågor. Nästa gång jag besöker dem igen ska jag ta med mig en fotobok av våra kunder i Sverige som använder deras produkter. Jag är ganska säker på att de skulle älska det.


Av Meenu Choudhary, grundare Leafymade13 visningar

Liknande inlägg

Visa alla