Varför Leafymade finns

Leafymade handlar om att tillverka engångsprodukter av naturliga, biologiskt bio-nedbrytbara material. Vårt mål är att tillhandahålla hållbara lösningar för engångsplast och papper. Alla våra lövprodukter är garanterat i fullständig harmoni med naturen.


Vår motivering


Vi är ett team som inte bara strävar efter att minska det miljömässiga fotavtrycket utan också efter att stödja genomförandet av målen för hållbar utveckling (FN:s Agenda 2030). Därför strävar vi efter att göra en positiv inverkan på livet för de kvinnor som bor i regnskogen i delstaten Odisha. De är involverade i tillverkningen av våra lövtallrikar, skålar och doppskålar. Leafymades kärnsjäl är dessa kvinnor och deras samhällen. Vårt främsta mål är att sträva efter social och ekonomisk förbättring för dessa människor som traditionellt har tillverkat produkter som lövdtallrikar. Dessa kvinnor har förlorat sin verksamhet på grund av den hårda konkurrensen från industriellt tillverkat billigt engångspapper och plast, och de brukade utnyttjas av mellanhänder och få orättvisa priser för sina lövdprodukter. Genom att samarbeta med en indisk icke-statlig organisation (Manav Vikas Sansthan) och den lokala regeringen hjälper vi till att återuppliva dessa hemindustrier och erbjuda dem exponering mot internationella marknader.


Vårt bidrag


Leafymades ansvar är att förse dem med moderna maskiner och tekniskt kunnande samt att förbättra den befintliga infrastrukturen och det allmänna välbefinnandet för de människor som deltar i detta projekt. Som företag är vår parameter för framgång inte mängden intäkter vi genererar, utan snarare antalet liv som vi har berört på ett positivt sätt. Vi förstår att våra insatser kan vara för små för att åstadkomma en betydande förändring. Men vi tror att vi med de kombinerade insatserna från alla människor som bryr sig om målen för hållbar utveckling (FN:s Agenda 2030) definitivt kan lämna ett positivt avtryck i den här världen. Vi bjuder in dig att vara en del av vår resa! Följ oss på den här bloggen för att få regelbundna uppdateringar om vad som görs med de intäkter som vi genererar när du köper våra produkter.


Forskar du om, arbetar du med eller har du ett särskilt intresse för relaterade ämnen? Då kanske du vill bidra till vår blogg? Kontakta oss gärna via kontaktformuläret. Vi ser fram emot att höra från dig!


Av Suman Mehta, grundare


11 visningar

Liknande inlägg

Visa alla